Tekstovi

10 PREDNOSTI GUBLJENJA SUVIŠNIH KILOGRAMA

Gubljenje težine. Apsolutno nezaobilazna tema u letnjim mesecima kada se spremamo za plažu i kupovinu novih kupaćih kostima. Ipak, pored lepšeg i privlačnijeg izgleda, koje sve koristi po naše zdravlje može da nam donese gubitak težine?

Brojne naučne studije su potvrdile da zaista postoji niz zdravstvenih benefita po gojazne osobe koje im gubitak težine može doneti, kako u pogledu fizičkog tako i mentalnog zdravlja.

FIZIČKO ZDRAVLJE

1. Kardiovaskularno zdravlje

Svaki drugi smrtni slučaj u Srbiji posledica je kardiovaskularnih bolesti ili bolesti nastalih usled komplikacija stanja izazvanih kardiovaskularnim oboljenjima. Da ponovimo, svaki drugi. Razvija se kada se plak nakupi u arterijama, blokirajući protok krvi i kiseonika do srca. A najveći faktori rizika uključuju nezdravu ishranu, sedentarni način života, pušenje i gojaznost. Iako genetska predispozicija i porodična istorija kardiovaskularnih bolesti takođe igra ulogu u verovatnoći razvoja srčanih bolesti i na nju se ne može uticati, ostali faktori se mogu modifikovati promenama životnog stila, kao što je zdravija ishrana.

2. Kvalitetniji san

Prekomerna težina ili gojaznost često dovodi do problema sa spavanjem, kao što su apneja u snu, hrkanje i nesanica. Sva ova stanja su posledica otežanog disanja. Gubitak težine će gojaznim osobama olakšati disanje, što će za rezultat dati zdravija pluća i bolji noćni san.

3. Manje bolova u zglobovima

Svaki kilogram dodatne težine pravi četiri puta veću količinu stresa na vaše zglobove. Ovo povećava rizik od trošenja hrskavice i razvoja osteoartritisa. Da sve bude još gore, prekomerna težina i nezdrava hrana izazivaju upale, koje su ubedljivo vodeći uzrčnik bolova u zglobovima.

4. Zdravija koža

Kada jednom definitivno rešite da zauvek zamenite nezdravu hranu zdravom, pogotovu hranom bogatom antioksidansima, vaše telo će poleti da proizvodi više kolagena, koji podstiče elastičnost kože i daje vašoj koži mladalački izgled.

5. Manje alergija

Oko 30% svih slučajeva astme kod odraslih izazvano je alergijama, faktorom koji je povezan sa gojaznošću. To je zato što višak kilograma nepovoljno utiče na rad nadbubrežnih žlezda i respiratornog sistema.

EMOCIONALNO I MENTALNO ZDRAVLJE

Pored toga što ćete fizički biti zdraviji, otkrićete da će postizanje zdrave telesne težine čini čuda i za vaše mentalno zdravlje i opšte stanje uma:

6. Veće samopouzdanje

Ovo je tačno ukoliko ne postoje dodatni emocionalni i psihički problemi. Ako je to slučaj, trebalo bi da proradite na osnovnim problemima mentalnog zdravlja kako biste se zaista osećali prijatno u svojoj koži. Ali uspešno gubljenje kilograma i zadržavanje zdrave telesne mase donosi osećaj postignuća koji služi kao motivacija da se nastavi sa zdravijim načinom života.

7. Bolje raspoloženje

Gubitak težine može dovesti do značajnog poboljšanja simptoma povezanih sa depresijom. To, naravno, ne znači da je gubitak težine lek za ljude koji žive sa kliničkom depresijom. Međutim, nošenje dodatne težine dokazano je povezano sa emocionalnim problemima.

8. Mentalna jasnoća

Gojaznost dovodi do oštećenja pamćenja. To je zato što visok indeks telesne mase (BMI) negativno utiče na funkcije mozga. Dobra vest je da se ovaj štetan efekat može preokrenuti gubitkom težine.

9. Hrana ima bolji ukus

Ovo je moglo biti navedeno i kao fizička korist. Ali, mora se priznati koliko sreće donosi jedenje hrane koja je izuzetno dobrog ukusa. Razlozi zbog kojih hrana ima bolji ukus kada izgubite težinu je taj što gojaznost otupljuje receptore ukusa. Za ovo se može okriviti prehrambena industrija koja trenira naše receptore ukusa da žude za njihovim pojačivačima ukusa. Dobra vest je da možete ponovo istrenirati svoje nepce da voli zdravu hranu.

10. Uživanje u vežbanju

Postoji mnogo aspekata prekomerne težine zbog kojih redovno vežbanje izgleda kao gnjavaža: brzo se zadišete, osećate se nalagodno i samosvesno u teretani, imate bolove u zglobovima pri hodanju ili džogiranju. Kako počnete da gubite na težini, svi ovi problemi počinju da se smanjuju ili potpuno nestaju. Povećana energija i endorfini koji se oslobađaju takođe mogu da vas navedu da shvatite da postoje vežbe u kojima zaista uživate.

AKO POKUŠAVATE DA SMRŠATE, GREEN FIT MOŽE U TOME DA VAM POMOGNE

Green Fit biljne kapi sastoje se od 5 različitih ekstrakata biljaka: krušine, morača, rastavića, breze i đumbira koje sve deluju izuzetno blagotvorno na gubitak suvišnih kilograma. Pospešuju metabolizam, regulišu probavu i eliminaciju suvišne tečnosti, te na taj način olakšavaju razgradnju masnih naslaga. Povoljno deluju na smanjenje i održavanje željene telesne težine.

Plod morača i kora krušine deluju povoljno na organe za varenje, podstičući rad digestivnog sistema i regulišući probavu čime se pokreće uspavani metabolizam na prirodan način; breza i rastavić povećavaju količinu izlučene mokraće i eliminaciju suvišne tečnosti, te na taj način sprečavaju nastanak celulita i oticanje donjih ekstremiteta. Upravo zahvaljujući ovoj njihovoj osobini, korišćeni su kao tradicionalni biljni lek kod manjih urinarnih infekcija. Sem toga, rastavić štiti jetru i stimuliše lučenje žuči, a breza ostvaruje pozitivan efekat na metabolizam holesterola i zdravlje digestivnog trakta. Đumbir, slično kao i crvena paprika i biber podiže temperaturu tela i tako povećava broj kalorija koje se troše u mirovanju pa tako olakšavaju proces mršavljenja.

Bez obzira koliko ste posvećeni postizanju svojih ciljeva, svi mi doživljavamo padove i frustracije. Dozvolite nam da vam pomognemo sa takvim preprekama. Pozovite nas i pomoći ćemo vam da istrajete na svom putu mršavljenja uz nutritivno uravnotežen način ishrane i redovnu fizičku aktivnost. Mršavljenje može biti prijatno i lako. Možete poručiti naš preparat onlajn ili nas pozvati na 062/200-564.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *