Tekstovi

SREĆNI I DEBELI – ISTINA ILI LAŽ? Da li je to uopšte moguće i ima li sreće bez zdravlja?

“Srećni i debeli!” Koliko puta ste čuli ovaj izraz? Uglavnom nam na pamet padaju bezbrižne debeljuce, apsolutni hedonisti koji uživaju u životu svim čulima i bez zadrške i prihvataju sebe i vole svoje telo baš takvo kakvo je. Ali da li je baš tako? Da li je moguće biti gojazan i srećan pogotovu nakon tridesete godine života? Ima li sreće bez zdravlja i da li uopšte možemo govoriti o uživanju u životu ako nam ono najvrednije izmiče? 

Pored fizičkog izgleda koji je naša vizit karta i prvi utisak koji ostavljamo pri upoznavanju, mnogo je bitnije unutrašnje zdravlje organa i sistema organa u našem telu koje u velikoj meri ispašta ukoliko imamo višak kilograma. Svi znamo da višak masnih naslaga utiče prvenstveno na zdravlje srca i kardiovaskularnog sistema, ali sem toga tu je i mnoštvo drugih komplikacija koje često prate gojazne osobe. 

Možda niste znali da višak kilograma može uzrokovati i metabolički sindrom (kombinacija povišenog šećera, krvnog pritiska, nivoa triglicerida i holesterola) i da su te osobe u daleko većem riziku da dožive iznenadni srčani ili moždani udar, kao i u većem riziku od razvoja malignih oboljenja (kancer grlića materice, endometrijuma, jajnika, dojke, debelog creva, rektuma, jednjaka, jetre, žučne kese, pankreasa, buberga i prostate). 

Takođe, česti su ginekološki problemi, poput neplodnosti i neredovnog ciklusa kod žena, dok je kod muškaraca gojaznost često praćena erektilnom disfunkcijom i drugim problemima vezanim za seksualno zdravlje. Tu su još i problemi sa disanjem, poput apneje, bolesti žučne kese, nealkoholna masna jetra (stanje uzrokovano prekomernim unosom fruktoze iz šećera, kada se masnoće nakupljaju u jetri izazivajući hroničnu inflamaciju), kao i osteoartritis i problemi sa kičmom, kolenima, kukovima i zglobovima usled prekomerne težine.

I kao da sve to nije dovoljno, gojazne osobe se statistički gledano sporije i teže oporavljaju i ukoliko se razbole, sam proces oporavka im daleko duže traje. A to su samo fizičke komplikacije, o psihičkim i da ne govorimo. Da gojaznost i depresija idu ruku pod ruku potvrdila je jedna američka studija kojom je utvrđeno da je čak 43% odraslih osoba sa depresijom gojazno, a kod onih koji su uzimali antidepresive, ovaj broj je još i viši (čak 55%). 

Zbog svega, da bismo stvarno mogli da uživamo u životu, potrebno je da mislimo na svoje zdravlje i da negujemo svoje telo. Neophodno je da trajno rešimo problem suvišnih kilograma ne samo da bismo izgledali bolje i atraktivnije, već i da bismo bili zdraviji, snažniji, otporniji na infekcije, imali više energije i živeli kvalitetniji i isupunjeniji život.

Poslušajte savete doc dr sc Branke Filipović, kako da prirodnim putem rešite problem prekomerne telesne mase:

 

GreenFit biljne kapi su potpuno prirodno i bezbedno rešenje za višak kilograma. U pitanju je tinktura na bazi lekovitog bilja, namenjena ubrzavanju metabolizma i zdravlju organa za varenje. Green Fit biljne kapi podstiču brže topljenje masnih naslaga, smanjuju apetit i pospešuju izbacivanje tečnosti i uklanjanje celulita. Takođe, regenerišu jetru, podstiču izbacivanje toksina iz organizma pospešujući zdravlje digestivnog i urogenitalnog trakta.

DOZIRANJE I VREME TRAJANJA:

Green Fit biljne kapi uzimaju se dva puta dnevno, ujutru i uveče po 75 kapi i traju oko 10 dana. 3 bočice ovih kapi su dovoljne za mesec dana. Za najbolje rezultate vam preporučujemo da koristite Green fit biljne kapi 2 meseca u kontinuitetu (6 bočica), a na dalje po potrebi.

Green Fit biljnih kapi možete naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 062/200-564 svakog radnog dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *