WellGreen

0
0
Subtotal: 0RSD

Nema proizvoda u korpi.

Kako zdravlje jetre utiče na gubitak težine?

Saznajte kojih pet namirnica su nenadmašne u detoksikaciji jetre i u sagorevanju stomačnih masti

Loša funkcija jetre može dovesti do povećanja telesne težine i gomilanja masnih naslaga 1, posebno oko stomaka. Kada vaša jetra ne može efikasno da reguliše metabolizam masti, previše masti se može nakupiti u ćelijama jetre i dovesti do masne jetre. Razmislite o uzimanju ovih pet namirnica za detoksikaciju jetre kako biste ubrzali svoj gubitak težine.

Da li ste znali da je zdrava jetra ključ vašeg ukupnog zdravlja i zdrave telesne mase? Jetra, koja je drugi najveći organ u telu, apsolutni je šampion u multitaskingu. Jetra je vitalna za metaboličke funkcije tela i imuni sistem. Obavlja mnoge ključne funkcije u telu, uključujući čišćenje toksina iz vašeg sistema, regulisanje krvnog pritiska i glukoze. Vaša jetra oslobađa žuč koja pomaže u razgradnji masti u masne kiseline i pomaže u pravilnom varenju. Kod ljudi, probavni sok žuči se skladišti i koncentriše u žučnoj kesi. Kao rezultat ove aktivnosti, dobro zdravlje jetre je važno da biste ostali u formi i bili zdravi. Loša funkcija jetre može dovesti do povećanja telesne težine i stvaranja masnih naslaga, posebno na stomaku. Kada vaša jetra ne može efikasno da reguliše metabolizam masti, previše masti se može nakupiti u ćelijama jetre i dovesti do masne jetre.

Jetra je glavni organ za sagorevanje masti u telu i deluje kao filter, što uključuje ispumpavanje viška masti iz tela kroz žuč u tanka creva. Dakle, jetra igra glavnu ulogu u održavanju vaše težine pod kontrolom. Čišćenje jetre donosi bezbrojne zdravstvene koristi. Takođe vam može omogućiti da se rešite sala sa stomaka. Ishrana bogata vlaknima može vam pomoći da uklonite neželjene masti i toksine iz tela. Na sreću, postoji mnogo namirnica koje mogu pomoći u prirodnom čišćenju jetre stimulišući njenu prirodnu sposobnost da eliminiše toksični otpad iz tela. Razmislite o uzimanju ovih pet namirnica za detoksikaciju jetre kako biste ubrzali svoj put gubitka težine. 

1. Grejpfrut

Agrumi poput grejpfruta, pomorandže, limete i limuna su bogati vitaminom C i antioksidansima, koji podstiču prirodne sposobnosti čišćenja jetre. Pokušajte da popijete malu čašu sveže ceđenog soka od grejpfruta da biste povećali proizvodnju enzima za detoksikaciju jetre koji pomažu u izbacivanju toksina iz tela. Studije sugerišu da antioksidansi i vitamin C u grejpfrutu takođe mogu pomoći u zaštiti vašeg tela od oštećenja ćelija.

2. Cvekla i šargarepa

Jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih načina za čišćenje jetre je da jedete cveklu i šargarepu. Oba su prepuna biljnih flavonoida i beta-karotena koji mogu pomoći u stimulaciji i poboljšanju ukupne funkcije jetre.

3. Papaja

Enzim koji se zove papain prisutan u papaji pomaže u poboljšanju varenja i pravilnoj preradi hrane. Papaja takođe smanjuje upale u telu. Štaviše, semenke papaje sadrže vitalne hranljive materije koje detoksikuju jetru i pomažu u lečenju ciroze.

4. Brokoli

Verovatno najpoznatije povrće iz familije kupusnjača, brokoli je izdašna i ukusna hrana koja je bogata desetinama hranljivih materija. Pokazalo se da povrće pomaže u sprečavanju nakupljanja masti u jetri kod miševa. Konzumiranje više zelenog povrća, poput spanaća, prokulice i kelja takođe može podstaći opšti gubitak težine.

5. Avokado

Istraživanja sugerišu da je avokado odlična hrana za vašu jetru. Prepun zdravih masti, avokado takođe sadrži hemikalije koje mogu usporiti oštećenje jetre. U osnovi, hrana bogata hranljivim materijama pomaže telu da proizvodi glutation, jedinjenje koje je neophodno za jetru da očisti štetne toksine. Avokado je takođe bogat vlaknima, pa stoga pomaže u gubitku težine.

I naravno, uključite:

Green Fit biljne kapi

GreenFit biljne kapi – smanjite telesnu masu i očistite jetru i organe za varenje prirodnim putem

Green Fit biljne kapi sadrže mešavinu lekovitog bilja koje izuzetno blagotvorno deluju na ubrzavanje metabolizma, regulisanje probave i eliminaciju suvišne tečnosti iz organizma te na taj način olakšavaju razgradnju masnih naslaga. Kapi povoljno deluju na smanjenje i održavanje željene telesne težine.  

Green Fit je dodatak ishrani na bazi ekstrakata herbe rastavića, lista breze, ploda morača, kore krušine i rizoma đumbira. Plod morača i kora krušine su poznate kao tradicionalni biljni lek za regulisanje crevne pasaže i eliminaciju digestivnih gasova. Herba rastavića i list breze su prirodni diuretici i koriste se kao pomoćno sredstvo kod povećanja količine mokraće radi ispiranja urinarnog trakta kod infekcija, ali i kod izbacivanja suvišne tečnosti koja izaziva osećaj težine i nadutosti u organizmu. Sem toga herba rastavića je nenadmašna kod zaštite jetre i stimulisanja lučenja žuči što direktno utiče na bolje varenje i brži metabolizam. List breze utiče i na metabolizam holesterola, brže topljenje masnoća kao i zdravlje čitavog digestivnog trakta. Rizom đumbira poznat kao čuvar imuniteta u zimskim danima, a manje poznat (ali ne manje učinkovit) kao pomoćnik u zdravom mršavljenju i topljenju suvišnih kilograma.

Poručite odmah klikom na link: https://www.wellgreen.rs/proizvod/green-fit-biljne-kapi-za-mrsavljenje-21-gratis-specijalna-ponuda/ ili pozovite putem telefona: 062/200-564

Izvori:
1 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3160538/

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Korpa
Scroll to Top